Teamindeling volgend seizoen

21-5 Nieuws
De Technische Commissie is achter de schermen druk bezig met de indeling voor volgend jaar. Hierbij hanteren wij een aantal uitgangspunten.

Uitgangspunten
  • De (leeftijd-)regels en visie van de KNHB;
  • Onze visie op breedte- en selectieteams (te vinden in LisaTeams);
  • Input van trainers en coaches;
  • De gespreksverslagen van ‘Op de koffie bij het Bestuur’.
Geen selectietrainingen
Sinds 2017 hebben we selectietrainingen gehouden in het kader van ons selectiebeleid. Dit jaar houden wij geen selectietrainingen. Dit betekent niet dat we ons selectiebeleid loslaten. Uit de gesprekken met het bestuur kwam naar voren dat een groot aantal teams bij elkaar wil blijven en dat de selectietrainingen voor veel onrust zorgden. Uiteraard zijn er ook (jeugd)leden die willen gaan voor het hoogst haalbare en alles eruit willen halen. Sommige leden hebben dit nadrukkelijk bij ons aangegeven. Wij zijn van mening dat wij met beide gevallen rekening kunnen houden, zonder de selectietrainingen. Gezien het beperkt aantal teams in de junioren, weegt de hoeveelheid werk ook niet op tegen het aantal teams dat uiteindelijk voor selectie in aanmerking komt.

#Doeslief
De TC probeert elk jaar met zoveel mogelijk wensen rekening te houden. Dit blijkt elk jaar weer een hele klus. We willen graag dat iedereen blij is met de indeling, maar het blijkt onmogelijk het iedereen naar de zin te maken. Dit komt om te beginnen door het aantal spelers in een bepaalde leeftijdscategorie en de bond die strikt toeziet op onze indeling van junioren. Wij hopen dat iedereen beseft dat het indelen met de grootst mogelijke zorg gebeurt en wij hier ontzettend veel tijd aan besteden. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over de indeling, stuur dan een mailtje naar de TC en dan kunnen we altijd de indeling motiveren en/of overleggen of er een andere mogelijkheid is.   

Tijdsplanning
De tijdsplanning en de afloop van het seizoen ziet er als volgt uit:
  • In mei verzamelt de TC nog volop informatie over de teams t.b.v. de indeling
  • 1 juni bekendmaking van de nieuwe teamindeling per e-mail
  • In de week van 3 tot 7 juni houden we een aangepast trainingsschema aan. Dit zullen korte kennismakingstrainingen zijn in de nieuwe teamsamenstelling! LET OP: Bij de eerste training van de week worden ook de ouders verwacht, om afspraken te maken wie het coachen en/of teamplanning op zich neemt.
  • In de week van 10, 17 en 24 juni wordt er in de nieuwe teamsamenstelling getraind. We proberen zoveel mogelijk het ‘oude’ trainingsschema aan te houden.
  • In de week van 1 juli wordt er niet getraind.
  • We sluiten af met het familietoernooi op 6 juli en hopen jullie daar allemaal te zien!
 
21-5-2019 Nieuws