Corona-update

25-6 Nieuws
Update: 25 juni 2021   

Coronavirus en hockey

De overheid bracht op 18 juni goed nieuws: per 26 juni mogen ook de senioren weer wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen! Daarnaast is per 26 juni publiek weer toegestaan, mits met onderling 1,5 meter afstand.

In zijn algemeenheid geldt in heel Nederland per zaterdag 26 juni als belangrijkste maatregel de 1,5 meter. Alles wat per 26 juni kan met inachtneming van 1,5 meter mag dan weer zonder beperkingen, en dus ook op onze club. 

Inmiddels is het algemeen sportprotocol dat geldt per 26 juni te vinden op de pagina van NOC*NSF. We vinden het belangrijk alvast op de volgende zinsnede uit het sportprotocol geldend per 26 juni te wijzen:

Er mag publiek aanwezig zijn bij wedstrijden en trainingen. Hiervoor mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. In principe geldt placering (vaste zit- of staanplaats) maar indien de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan.

Neem het nieuwe sportprotocol goed door zodat je goed voorbereid bent. We wensen iedereen veel plezier op de velden!


De corona spelregels (protocol vanaf 26 juni)

We blijven iedereen oproepen om je goed aan alle corona maatregelen te houden. Was je handen stuk, schud geen handen en houd afstand. 
 
Hieronder in het kort de corona spelregels (welke gelden op en langs onze velden).
 • Heb je klachten, blijf thuis en laat je testen.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
 • Personen van 18 jaar en ouder houden onderling 1,5 meter afstand. Je hoeft geen 1,5 meter afstand te houden tijdens het sporten.
 • Was vaak je handen met water en zeep en schud geen handen.
 • In het clubhuis draag je een mondkapje indien het onmogelijk is om 1,5m afstand van elkaar te houden.
 • Kleedkamers en douches zijn geopend. 
 • Er mag gebruik gemaakt worden van de kantine en het terras;
  • Een vaste zitplaats aan een (picknick)tafel is verplicht.
  • Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht (dat gaat bij ons allemaal digitaal. Scan de QR-code die hangt bij binnenkomst in ons clubhuis).
 • Wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten dragen personen vanaf 13 jaar een mondkapje.
Lees de veelgestelde vragen en de antwoorden op deze pagina. De lijst met vragen en antwoorden wordt regelmatig bijgewerkt.
  
Protocol Verantwoord Sporten 
De aangescherpte maatregelen zijn door NOC*NSF en de sportbonden inmiddels verwerkt in het protocol verantwoord sporten. Dit protocol geeft verenigingen, sporters, trainers/coaches, vrijwilligers, ouders/verzorgers en gemeenten richting hoe te handelen, uitgaande van de huidige maatregelen. Je leest het aangepaste protocol op de site van NOC*NSF. Naar sportprotocol.

Meer informatie over corona en sport vind je ook op de site van de Rijksoverheid.
 
25-6-2021 Bestuur