Corona-update

23-4 Nieuws
Update: 23 april 2021   

Coronavirus en hockey

KNHB besluit: Alle competities beëindigd, met uitzondering van Hoofdklasse.

De KNHB heeft vrijdag 23 april naar aanleiding van het door de overheid gepubliceerde openingsplan en de persconferenties van 13 en 20 april 2021 besloten alle competities van seizoen 2020-2021 te beëindigen. Helaas ontbreekt het perspectief dat competities met de reguliere indeling dit seizoen nog tijdig kunnen worden hervat. Je leest een uitgebreide toelichting op dit besluit in dit artikel <klik hier>.

Een van de versoepelingen van de coronamaatregelen die is aangekondigd tijdens de persconferentie van 20 april is ook van invloed op onze sport. Nu de avondklok wordt afgeschaft, kan er vanaf 28 april ’s avonds in elk geval weer wat langer getraind worden. De overige nu geldende maatregelen blijven van kracht.

De overheid had eerder aangegeven dat de huidige lockdown tot minimaal 28 april wordt verlengd. Dit betekent dat alle bestaande maatregelen blijven gelden en er geen versoepelingen zijn aangekondigd. Samen met NOC*NSF en de andere sportbonden is de KNHB het openingsplan aan het bestuderen. Zodra er meer informatie bekend is, zullen wij jullie hierover informeren.

Samengevat gelden voor de buitensport (nog steeds) de volgende regels:
 • (Jongste) jeugdteams mogen zonder beperkingen trainen en intern binnen de vereniging onderlinge wedstrijden spelen. Zij mogen geen competitie spelen.
 • Jongeren en jong volwassenen t/m 26 jaar mogen in teamverband trainen en binnen de vereniging onderling wedstrijden spelen. Zij mogen geen competitie spelen.
 • Senioren van 27 jaar en ouder mogen tot 16 maart alleen in groepjes van maximaal twee en met anderhalve meter afstand trainen. Vanaf 16 maart mogen zij trainen in groepjes van maximaal vier personen. Zij mogen geen onderlinge wedstrijden of competitie spelen.
De competitieleiding van de KNHB heeft altijd aangegeven dat, om een volwaardige competitie uit te spelen, het cruciaal is te kunnen starten per half maart. Helaas is sinds de persconferentie van 23 februari duidelijk dat dit niet haalbaar is. Daarom heeft de competitieleiding een update geplaatst over de stand van zaken met betrekking tot het (uit)spelen van de competities in 2020-2021.

 
De corona spelregels
We blijven iedereen oproepen om je goed aan alle corona maatregelen te houden. Was je handen stuk, schud geen handen en houd afstand. 
 
Hieronder in het kort de corona spelregels (welke gelden op en langs de velden).
 • Houd 1,5 meter afstand! (zowel langs de lijn, voor en na het sporten maar ook tijdens rustmomenten).
 • Heb je klachten, blijf thuis. 
 • Geen toegang bij verkoudsheidsklachten of griepverschijnselen.
 • Respecteer en volg aanwijzingen van de begeleiding.
 • Geforceerd stemgebruik langs de lijn is niet toegestaan.
 • Volg de aangegeven looproutes en instructies.
 • Gebruik zoveel mogelijk je eigen materialen (en dus gebruik je eigen bidon).
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan op onze sportlocatie, bij onderlinge wedstrijden niet eerder dan 30 minuten.
 • Publiek (ook ouders / verzorgers) langs de lijn is nog steeds niet toegestaan.
 • Teambegeleiding dient minimaal 1,5 meter afstand te houden. Let op, bij regen zijn er geen mogelijkheden om te schuilen.
 • Ons clubhuis en de kleedkamers zijn gesloten.
 • Sporters die klaar zijn met hun training (of onderlinge wedstrijden) worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk onze accommodatie verlaten.
 • Personen die tijdens de wedstrijd of training een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer/coach, als spelbegeleider bij de jeugd of als scheidsrechter, mogen gedurende het uitoefenen van die functie aanwezig zijn. Zij moeten na het uitvoeren van de functie de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.
 • Wachten bij toegangshekken of de omheining - dus net buiten onze sportaccommodatie - is niet toegestaan. Het afzetten en ophalen van onze jongste jeugd blijft wel mogelijk.
Lees de veelgestelde vragen en de antwoorden op deze pagina. De lijst met vragen en antwoorden wordt regelmatig bijgewerkt.
 
 
Protocol Verantwoord Sporten 
De aangescherpte maatregelen zijn door NOC*NSF en de sportbonden inmiddels verwerkt in het protocol verantwoord sporten. Dit protocol geeft verenigingen, sporters, trainers/coaches, vrijwilligers, ouders/verzorgers en gemeenten richting hoe te handelen, uitgaande van de huidige maatregelen. Je leest het aangepaste protocol op de site van NOC*NSF. Naar sportprotocol

Meer informatie over corona en sport vind je ook op de site van de Rijksoverheid.

 
 
23-4-2021 Bestuur