Teamweekend Heren 1

17-2 Nieuws

Vrijdag 10 feb
Februari, de tijd dat de vlucht Meeuwen zich elders opfrissen voor de herstart van het seizoen. Waar twee jaar op gewacht moest worden werd dan eindelijk weer realiteit. De mogelijkheid om herinneringen aan Dwingeloo, Jimmy, rugby blessures en kopzorgen door berenburg te vervangen door nieuwe herinneringen. Tevens een poging te wagen om wederom een kunstwerk na te bootsen zoals het kunstwerk dat Peter Paul Rubens maakte: The Descent from the Cross dat in 2019 werd nagebootst.

Na een lange aanloop werd de locatie bekend gemaakt: Denekamp of Nedersaksisch Dearnkaamp. Voor een weekend was het inwonersaantal niet 10.195 maar 10.208. Met dank aan Jos ‘’the boss’’ zijn baas konden de fietsen zelfs gemakkelijk mee. Gedurende de middag stroomde de prachtige accommodatie vol en al snel werd de eerste versnapering van de distilleerderij uit de tijd van tsaristische regime gevonden door ‘’waterbuffel’’ Peter. De 700 ml. werd in een acceptabel tempo paraat gemaakt.

Op het menu stond Hollands Italiaans. Gehakt, penne, paprika, prei, courgette en ui. Voor recept: Jaap. De maaltijd was heerlijk en legde een goede basis voor het strak gevulde avondschema. Om 19.30 stond de afgooi van handbalvereniging HSG Nordhorn-Lingen tegen Hüttenberg. Na een ritje van 10 minuten stonden de Meeuwen te supporten in het Euregium stadion in Nordhorn. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op maar mede door pivot Luca de Boer trok HSG Nordhorn-lingen aan het langste eind. Eindstand 32-30. De gigant van Bant wist zelfs het shirt van matchwinner Luca te bemachtigen.

In de auto op de terugweg vonden we ineens 4 glazen en een vlag met alle handtekeningen van de selectie van HSG! Wat een aangenaam cadeau van subtopper van de 2de Bundesliga.

En snel werd er vertrokken want de tweede activiteit stond voor de deur. Voor deze activiteit werd iedereen in het thema-outfit verwacht. Wat wil je later worden? Zo gezegd, zo gedaan stond er om 23.00 een Indiaan, crashtest dummy, SWAT-agent, dokter, bouwvakker, verpleegkundige, ninja, boeren, kapitein, Max Verstappen, rodeorijder en oude man. Allen klaar om het carnavalsfeest van Carnavalsvereniging De Köttelpeer’n Denekamp over te nemen. En overgenomen werd die handel. Al snel wisten de heren het podium te veroveren en gaven deze de hele avond niet meer uit handen. Shirts gingen uit, carnavalshoeden werden gejut, spelden uitgewisseld en er werd uiteraard gedanst. Al snel liep de tent leeg maar niet voor bouwvakker Houwer. Die had het naar eigen zeggen nog reten gezellig en was nog druk in gesprek met penningmeester Maurice.

Uiteindelijk was het dan toch tijd om te gaan maar een fiets vinden op een parkeerplaats kan nog best een uitdaging zijn. Dan maar achterop en zo gingen broeder Hidde en bouwvakker Sander naar Landgoed Nieuwhuis maar niet voor het eerste slachtoffer van het weekend zou vallen. Door een ongelukkig en nog onduidelijke samenloop van omstandigheden viel de bouwvakker en verwondde daarmee lelijk zijn duim. Na een zware behandeling van de wond, details na te vragen bij de patiënt en Steven ‘’Verstappen’’, werd dan toch echt het bed gezocht.

 

Zaterdag 11 feb.
Het was niet lang stil in Denekamp. Bomen worden immers niet uit zichzelf geveld. Al leek niet iedereen hier last van te hebben. Tot onbegrip van Pocahontas Jonker waren velen vroeg uit de veren. Maar niet iedereen loopt dan ook tegen de dertig aan.

Het ontbijt, bolletjes met knakworst en ei, deed iedereen goed. Zelfs Sander knapte enigszins op hoewel het ontbijt met moeite naar binnen ging, de vraag was dan ook hoelang het binnen zou blijven. Ondertussen werden ook alle tv-kanalen ontdekt en werd er zelfs biologieles door sommige gevolgd.

Nadat de fiets van Sander teruggevonden was werd de start van de derde activiteit ingeluid: een dropping. 2 teams werden gedropt door Pocahontas en Kapitein Bart in Nordhorn en 1 nabij Nordhorn. De race was begonnen om wie als eerst zonder digitale hulpmiddelen weer op Landgoed Nieuwhuis was. Maar niet alleen P1 zou punten opleveren maar ook het uitvoeren van opdrachten zou meespelen wie kampioen zijn worden. Het bewijs van de uitgevoerde opdrachten werd vastgelegd op camera. Van onder andere de opdrachten kikkerlikken, een huwelijksaanzoek doen, een bh passen, een boom beklimmen, hond zoenen, in een Fiat Panda (mee)rijden en een zandkasteel bouwen (voor volledige lijst kapitein Bart) kon uiteraard maar 1 team de winnaar worden. Toon, Mark, Peter en Pascal wisten niet alleen snel de weg naar huis te vinden maar ook bijna alle opdrachten te voltooien.

Tegen de tijd dat de dropping volledig was afgerond was het alweer tijd voor de avondmaaltijd. Een wrap met kip, kaas, tomaat, mais en sla werd door bijna iedereen met plezier genuttigd. Verstappen was geen fan van mais en milde pittigheid waar rodeo Peter dat zeer zeker wel was. Na het eten was het even tijd om te ontspannen, een dutje te doen, een biologielesje, voetbalwedstrijdje kijken, het testen van de hottub (die nog niet hot was) en het voorbereiden van activiteit 4(!), een record aantal activiteiten.

21.00 stond de pubquiz van dokter Van de Wiel en bouwvakker Houwer op het programma. In 5 rondes werd de kennis van de hele groep op de proef gesteld. Van aardrijkskunde tot algemene kennis, alles kwam aan bod en al vrij snel werd duidelijk tussen welke duo’s de titel ging. Team ‘’Wie dit leest trekt een bak’’ (kapitein Bart en crashtest dummy Mark), team ‘’De drie Jees” (Pocahontas Jaap en boeren Johan en Jos) en team Schweinhund (oude man Pascal en Ninja Thijs) gingen het gevecht aan om plek 1. Onderin werd gestreden voor de een na laatste plek tussen team Epstein (rodeo Peter en SWAT Julian) en team ‘’Veldje 3’’ (Steven Verstappen en broeder Hidde). Het rad van ‘’onfortuin’’ speelde tevens ook weer eens een rol. Na een 5 spannende rondes wisten de drie Jees de meeste vragen goed te beantwoorden. De prijs? Een prachtige drankkoeling Ice Bucket met ingebouwde speaker.

De avond was uiteraard nog niet ten einde, de hottub was inmiddels mooi opgewarmd en de meesten hebben hier de hele dag op gewacht en voor gestookt. Anderen kozen voor de sauna, weer anderen voor een spelletje beerpong en voor sommige was de bank de eindbestemming. Dankzij het rad was de koelkast inmiddels leeg en de laatste fles van uitvinder Pjotr Arsenjevitsj Smirnov werd met

 

tegenzin en tegenvallend tempo door boer Johan weggeklokt. Tijd voor Hoppe dacht deze boer en hij ging voorop in de barre tocht naar eetcafé de Musketier. Sommigen vonden de sauna en de hottub te aantrekkelijk en bleven op het landgoed, anderen stapte op de fiets en gingen op pad. In eetcafé de Musketier voelde de groep zich snel thuis. Chillers light werd het zelfs door sommige genoemd en ook hier werd het podium al vrij snel overgenomen door de meeuwen. Er werd gedanst, gezongen, gehost, uitnodigingen her en der verspreid en zelfs telefoonnummers werden deze avond uitgewisseld. Penningmeester Maurice en aanhang nodigde de vlucht meeuwen zelfs uit voor het Zomerfestival Denekamp 7 t/m 9 juli.

Ja ook deze avond hebben de Meeuwen zich weer voortreffelijk opgesteld en de Polder, hockeysport en hockeyclub HC De Meeuwen fantastisch vertegenwoordigd! Eetcafé de Musketier was gezellig maar liep snel leeg, het was tijd. De barre tocht terug verliep gemoedelijk en langzaam maar zeker kwam iedereen (heelhuids) aan op het landgoed. Tot ieder zijn verassing was dat spik en span door niemand minder dan crashtest dummy Mark. Er werden nog wraps met ei en een beetje zout gebakken maar ook wraps met zout en een beetje ei. De laatste groep besloot nog even te ontspannen en wellicht een kater te ontlopen door de sauna even in te duiken. 05.00 ging het laatste licht uit.

Zondag 12 feb
Het is laat op de ochtend als iedereen weer langzaam ontwaakt. Het ontbijt is een open buffet en een enkeling vertrekt voordat de laatste uit bed is. Sommige kijken elkaar tevreden aan, anderen vragen zich af waarom het toch altijd zover moet komen tijdens zo’n avond. De fietsen worden ingeladen, de 6 overgebleven (onaangebroken) flessen Jägermeister worden uit de vriezer gehaald, de laatste bolletjes worden verdeeld, aangebroken zakken chips weggegooid, het rad wordt in de tas verstopt en Ollie wordt nog even voor de reis omgespoeld. De meeuwen vliegen binnen 1 uur en 45 minuten terug. Sommige slaan er bij Kampen nog even af, anderen hebben er genoeg van. Hoe dan ook heeft iedereen genoten, zijn we weer (en nog) dichter bij elkaar gekomen en zijn de herinneringen van Dwingeloo toch nu echt herinneringen die vergeten mogen worden.

 
17-2-2023 Wedstrijdverslagen