Een veilige sportomgeving

10-11

Bij HC de Meeuwen doen we ons best om te zorgen dat iedereen veilig kan sporten. Met veilig bedoelen we dan sporten zonder gepest of gediscrimineerd te worden, zonder grensoverschrijdend gedrag of bijvoorbeeld vervelende grappen over iemands geaardheid. Omdat voor elkaar te krijgen heeft het bestuur preventiebeleid opgesteld. Wat houdt dit beleid o.a. in:

-Ieder nieuw lid gaat akkoord met de omgangsregels zoals wij die bij HC de Meeuwen hebben afgesproken. Deze omgangsregels zijn ook te vinden op het ledengedeelte van onze website;

-iedere vrijwilliger die zonder toezicht van andere volwassenen in aanraking kan komen met minderjarige leden wordt gevraagd een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Dit zijn dan in ieder geval de trainers, coaches en leden van de activiteitencommissie;

-ook de leden van het bestuur en de technische commissie zullen een VOG moeten aanleveren;

-we hebben twee Vertrouwenscontactpersonen aangesteld. Dit zijn Mark Peters en Jeanette Holstein. Voel je je niet prettig of veilig op de club of zie jij zaken waardoor anderen zich wellicht niet veilig zouden kunnen voelen dan kan je altijd met één van hen contact opnemen via [email protected]. Zij zullen alle meldingen zeer vertrouwelijk behandelen;

-alle coaches, trainers en begeleiders gaan akkoord met de gedragscode. Ook deze gedragscode is te vinden op het ledengedeelte van onze website.

Natuurlijk bieden bovenstaande zaken geen garantie dat er nooit iets mis kan gaan. Daarom ook een oproep aan iedereen om misstanden te melden bij het bestuur of de vertrouwenscontactpersonen. Met zijn allen zijn wij de ogen en oren van de club.

Als vrijwilligerscoördinator zorg ik dat voor de genoemde vrijwilligers hierboven een VOG wordt aangevraagd. Ben je vrijwilliger dan kan het dus zijn dat je binnenkort een mail krijgt met daarin de aanvraag voor een VOG welke je aan moet vullen. Deze kunnen wij als club kosteloos aanvragen.

Heb je hier vragen over dan mag je deze stellen aan een van de bestuursleden of door mij een mail te sturen via [email protected].

 
10-11-2024 Nieuws