Heren 1: zege op Salland verzilverd in Enschede

15-11 Nieuws
Enschede, 14:45, 9 graden en een vervelend laagstaande zon. De laatste heren melden zich een kwartier voor de wedstrijd bij de coach voor de opstelling. Slechte planning, logeerpartijtjes, file en zondag rijders. Het perfecte recept voor een slechte voorbereiding. 

Coach Edwin had 15 spelers tot zijn beschikking en maakte gebruik van de mogelijkheid om te experimenteren. De Meeuwen begonnen matig. Timide, braaf en sloom in handelingssnelheid. Enschede was daarentegen scherp, snel en agressief. De Meeuwen hadden moeite om onder de druk van Enschede uit te hockeyen. In balbezit was de tegenstander handig op wat waterveld en snel in positiewisselingen. Het resulteerde in een uitbraak waarbij 1 op 1 Toon voorbij werd gespeeld, Johan uitgleed tijdens de tackleback en Julian net tekort kwam, 1-0 voor PW. 

Ondanks de 1-0 veranderde de houding van de Meeuwen niet maar veranderde het verloop van het spel wel. De Meeuwen kregen meer grip de druk van PW en de cirkel werd vaker gevonden. Het resultaat was een strafcorner die Steven met een tomahawk door de beentjes van de keeper sloeg. Ondanks de korte twijfel over de validiteit van de goal door de arbiters werd de goal toegekend, 1-1.

In de rust was de samenvatting duidelijk, meer pit en meer meters. De tweede helft werden de jongens van de heren onderscheiden. De meeuwen bleken, wederom, een grotere tank te hebben. De pittige, snelle handige jongens van PW hadden moeite de intensiteit vol te houden. De Meeuwen gingen door met hun eigen spel en behaalde wederom een strafcorner. Een harde sleep was voldoende om het net te vinden. Wederom werd de kwaliteit van de Meeuwen betwijfeld door de arbitrage maar na overleg werd de 1-2 toegekend. 

Het 4de kwart speelde de Meeuwen met hart en ziel. Voor club en polder werd voor elke bal gevochten. In  sommige situaties speelden de Meeuwen voor hun gevoel tegen twaalf man maar toch wisten de heren de voorsprong vast te houden. 

Na de wedstrijd werd de overwinning uitbundig gevierd in het clubhuis van PW, tot verbazing van de tegenstanders en tot plezier van verscheidene dames teams van PW. Niet alle kledingstukken zijn heel terug gekomen maar de "drei punkteā€ zijn veilig overgekomen. 

Zondag spelen de heren de laatste wedstrijd voor de winterstop. 13.00 slaan we af tegen Hondsrug, tot dan!
 
15-11-2024 Wedstrijdverslagen