Teamweekend Heren 1

31-1 Nieuws
Teamweekend 2024; 

Met hoogtepunten zoals het bereiken van de tweede ronde van de Silver Cup en competitie-overwinningen op PW, Steenwijk en Salland, stelt het debuut jaar in de landelijke vierde klasse van de Heren nog niet teleur. Reden voor een weekendje weg om herinneringen te maken, welke later in de H1-biografie geplaatst kunnen gaan worden. Tevens was dit alweer het 5de-jaar teamweekend, waardoor het een lustrum editie is. Dit had de driekoppige organisatie uiteraard door, waardoor een thema niet kon ontbreken dit jaar, en de commissie had dan ook gekozen voor het vrolijke thema; Jungle! Daarnaast kreeg ieder lid zelfs al een dier toebedeeld, zodat niemand keuze-stress kon hebben. Uiteindelijk mocht de gehele fauna, naar het rustige en mooie Putten afreizen! Aan de rand van de Veluwe konden ze zich helemaal uitlaten, en het dorp voor één weekendje wat minder rustig te laten maken. Het Paard; Jos had weer geregeld om fietsen mee te nemen, dus het kon niet beter.

Vrijdag 26 februari
Voor het avondeten kwamen de mannen al snel aan om volop te genieten van het weekend. Na de eerste gouden versnaperingen stond er op het menu een heerlijke Italiaanse maaltijd. Iedereen kon de gebruikelijke schepjes hebben, en Kameleon Peter kreeg de rest van de pan. Om in sfeer te komen begonnen de eerste mannen spelletjes te Nederlandse spelletjes te spelen zoals tafelvoetbal of sjoelen. De dieren met wat een verruimde lever gingen aan de Beerpong, Leute of aan het vernieuwde ratje draaien. Na de inloop stond alweer de eerste activiteit op het programma, Bowlen bij het bowlingcentrum. We hebben geen idee wie er uiteindelijk met de winst vandoor ging, maar zo af-en-toe zag het er leuk uit. Na nog wat goudgele rakkers was het gedierte dan ook volop klaar voor activiteit 2; De binnenstad van Putten te heroveren. Tsja, wat daar gebeurden.., die verhalen zijn te koop op een wedstrijddag. Bij terugkomst hebben sommigen een flinke douche gepakt om herboren wakker te worden. Lekker naar bed, morgen weer een lange dag zei de organisatie. 

Zaterdag 27 februari
Morgenstond heeft goud in de mond. Het spreekwoord wat niet altijd geldt op teamweekend, maar voor drie heren kwam het goed uit om even de frisse lucht op te zoeken. Even het ochtendkrantje halen, de laatste ontbijtzaken en natuurlijk even een visje van een Spakenburgs viskraam kopen. Zo weer fit worden, kunnen we iedereen aanraden. Bij terugkomst waren steeds meer leden van het sterren ensemble uit de polder, uit de veren, waardoor het ontbijt (bestaande uit ei en knakworsten) langzaam aan werd geserveerd. Het was wachten op de aankomst van coach Ed, trainer Omar en onze spits KJ, ook zij zouden zich vandaag voegen bij het kleurrijke gezelschap. Dus nog even snel wat spelletjes om de tijd te doden, en op naar activiteit 3. Ik hou van Holland gepresenteerd door de enige echte Linda! Hij leek wel heel erg op de barman, maar daar zijn we nog niet over uit. Meerdere rondes werden fanatiek meegespeeld en meegezongen. En de spelronde tsja.., misschien zij wij toch beter in het onthouden van cijfers. 3-1 Never Forget. Nadat de winnende groep bekend werd gemaakt stond er een heerlijke BBQ op ons te wachten en onder het genot van een klein pilsje hebben we goede gesprekken met elkaar gehad.
Terug naar de accommodatie, want activiteit 4 was de traditionele pubquiz, elk jaar aanwezig, dus in het lustrumjaar mocht deze niet ontbreken. Het ongedierte stond vrolijk voor de klas en de spelende dieren hebben aardig hun best gedaan. Winnaar was het team van coach Eddy, hoe kan het ook anders. Op de vrijdagavond hadden we al wat mensen mogen ontmoeten in het bomenbos Putten, waardoor er een uitnodiging van de plaatstelijke Korfbalvereniging op de agenda kwam. Met de toepasselijke naam KV de Meeuwen, stond er een Jungle Party op de agenda. Toeval bestaat natuurlijk niet. Dus wij weer in de dierenpakjes en op naar de ''Meeuwenkantine''. Uiteraard zijn wij 2x lid geworden van de club van 50. Hebben opeens vrienden van boven de 50 jaar en was het STIEKEM toch wel gezellig bij de korfbal. Het kan dus wel, buren. Als laatste vrijwillige activiteit konden mensen weer naar de Strip, om wat laatste biertjes te drinken of een hapje te eten bij de met Michelin-Ster bekroonde Turk. Het was een lange dag, dus de douche-tactiek werkte voor sommigen ook weer. 

Zondag 28-01-2024
Het ontbijt werd weer geserveerd en de meeste gingen zich in de begin van de middag klaar maken om lekker naar huis te gaan. Op naar het echte leven weer. Het was een geslaagd weekend met een nieuw record aantal activiteiten. De heren gingen met de nodige accessoires van het weekend naar huis. De verhalen zullen langzaam veranderd worden in saga's. De foto's zullen langzaam verplaatst worden naar het historisch meeuwen-archief. Er is een nieuw hoofdstuk geschreven aan de biografie van Heren 1 - HC de Meeuwen.

Meeuwengroet, Heren 1
 
31-1-2024 Nieuws