Heren 1 laat dure punten liggen

18-3 Nieuws

De derde wedstrijd van het kalenderjaar stond op het programma. Na een keurige wedstrijd in Elst (Gelderland) tegen de koploper, en een benauwde overwinning op de nummer laatst vorig weekeinde. Was het nu tijd voor een ontmoeting tegen Steenwijk. De vorige wedstrijd op het heilige grond in de polder was het een gelijkwaardige wedstrijd. In de laatste minuten sloegen we er toen een overwinning uit. Dit keer moest het vlaggenschip wat anders het veld in…

Met een recordaantal van 11 spelers en 1 coach gingen de mannen op pad naar Steenwijk. Er was zelfs meer publiek meegereisd, dan spelers. Met nieuwe gesponsorde tassen (foto’s en update volgen nog), en met een beetje moed hadden ze er zin in. Aanvoerder van de dag was Toon van der Wiel. Zijn plan was voornamelijk; volhouden, en zo zonder wissels was dat al niet eenvoudig. Daarnaast normaal druk zetten om ergens een fout te forceren, maar vooral verdedigend bij je man blijven. Het eerste kwart ging het nog best goed, we kwamen af en toe in hun cirkel en speelden soms onder hun uit. In het tweede kwart raakten Jaap Jonker met een kiezel hard schot zelfs de lat. Het zat ons niet mee werd duidelijk. En daardoor raakte Steenwijk met een achterlijk schot de cirkel, toevallig raakte die bal bij hun spits en BAM. Er was door keeper Toon niks meer aan te doen.

In het derde en vierde kwart gingen we nog wat meer drukken om een doelpunt forceren, maar door de vermoeidheid waren de mannen niet in staat om het vol te houden. Hierdoor kwam er ook steeds meer ruimte achter de verdediging te liggen waardoor Het een soort open huizen dag aan het worden was. Eindstand 5-0 voor Steenwijk.

Het was niet anders, de elf aanwezigen waren moe gestreden. De afwezigen mogen hunzelf eens in de spiegel gaan aankijken en hardop vragen, heb ik er alles aan gedaan om er bij te kunnen zijn. Daags na de wedstrijd kwam nog meer teleurstellend nieuws voor de mannen, Jaap Jonker heeft zijn duim gebroken bij het raken van de lat.

Aankomend weekend Eelde thuis. We gaan het meemaken. Ciao.