Coronavirus update: Jeugd tot en met 18 jaar mag per 1 juni trainen zonder 1,5 meter afstand.

8-6 Nieuws
Update 8 juni 2020, 14.00 uur

Jeugd tot en met 18 jaar mag per 1 juni trainen zonder 1,5 meter afstand. Op 28 mei heeft het ministerie van VWS bekend gemaakt per 1 juni ook een versoepeling door te voeren voor de groep 13 tot en met 18 jaar.

Voor deze groep geldt dat zij vanaf 1 juni niet langer de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden tijdens de trainingen. Voor jeugd tot en met 18 jaar gelden per 1 juni daarom de regels zoals die ook gelden bij de groep tot en met 12 jaar.

De KNHB vindt het belangrijk daarbij aan te geven dat het nog altijd niet toegestaan is wedstrijden of interne toernooien te organiseren. Wel kunnen de twee leeftijdscategorie├źn (t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar) nu tegelijkertijd of zelfs door elkaar heen op een veld trainen.

Deze versoepeling biedt de KNHB ook ruimte meer mensen op een veld toe te staan tijdens trainingen. Om het voor iedereen tot en met 18 jaar mogelijk te maken dat er onderling (binnen de vereniging) als onderdeel van de trainingen tegen elkaar gespeeld kan worden of bijvoorbeeld clinics plaats kunnen vinden, past de KNHB per 1 juni de toegestane aantallen per veld aan.

Per 1 juni geldt vanuit de KNHB voor hockeytrainingen op het veld voor jeugd tot en met 18 jaar GEEN beperking in het aantal personen.
 
Wie traint wanneer?
  • Vanaf maandag 4 mei kan de jeugd tot en met 12 jaar weer trainen (de F, E en D-jeugd);
  • Vanaf 11 mei kunnen de jongeren van 13 tot en met 18 jaar (C- tot en met A-jeugd) één keer per week trainen;
  • vanaf 18 mei kunnen de dames, heren, veteranen en trimmers weer trainen;
  • Ivm de maatregelen kunnen de trainingstijden zijn aangepast. Kijk daarom in de Hockey App wanneer en hoe laat je kunt trainen;;
  • niet-leden mogen ook mee doen. Ken je iemand bij de Meeuwen, meld je dan via hem of haar aan. Je kan natuurlijk ook een mail sturen naar [email protected], we laten je dan weten wanneer je kunt mee trainen
Om op een juiste manier invulling te geven aan deze herstart zijn er heldere afspraken nodig. Zoals een protocol die richting geeft aan hoe er gesport kan worden. De afspraken uit dit protocol zijn naar alle leden en/of ouders / verzorgers via mail verzonden.

De Technische Commissie (TC) heeft inmiddels contact gehad met alle trainers om hen voor te bereiden op de komende trainingsperiode en de daar bijbehorende afspraken. Trainers en begeleiders ontvangen hierover een aparte mail.

Als het kan, gaan we door met trainen tot aan de zomervakantie.

 
8-6-2021 Bestuur