Heren 1 beloont het harde werken

27-9 Nieuws
Zondag 13:00, een half uur na de winst van de dames 1 mochten de heren 1 weer het veld op. Na de bekerwinst op vrijdag was het vertrouwen hoog maar met Steenwijk op het program, een tegenstander waar de heren als jong team met 18-1 van had verloren, was men ook reƫel. Het zou een zware pot worden.

Het eerste kwart wist Steenwijk door goed spel op voorsprong te komen. De Meeuwen hadden door blessures en positie wijzigingen moeite om het Steenwijk moeilijk te maken. Steenwijk dat effectief van positie wisselde lieten de Meeuwen hard werken. Naast enkele counters hadden de Meeuwen weinig in te brengende tijdens het eerste kwart.

In het tweede kwart wisten de Meeuwen meer controle op het spel van Steenwijk te krijgen met als gevolg de 1-1 door Steven Nijhof. De ruststand was 1-2 na een gelukkige strafcorner van Steenwijk. In de rust merkten de Meeuwen op dat het mogelijk was om de eerste 3 punten, buiten de beker, binnen te slepen maar dat het alles zou kosten.

Het 3de kwart begonnen de meeuwen weer goed en leek het tij gekeerd, de meeuwen kregen meer controle op de wedstrijd met als gevolg een fantastisch en angstaanjagende benutte strafcorner van Steven, 2-2. Was het dan echt mogelijk? Tussen het 3de en 4de kwart kwamen de koppen nog 1 keer samen en ja, nog 1 kwart volle bak voor elkaar was de afspraak.

Wederom stond een strafcorner aan de start van een goal. Na een mislukte variant van Steven draaide hij op zijn backhand en haalde vol uit. Jaap die zich goed positioneerde wist de bal te tippen waardoor de keeper kansloos was, 3-2! De eerste 3 punten zijn dan echt in de polder! Natuurlijk werd dit gevierd tijdens een Super Sunday tot de maan hoog stond en de zon Japan weer had bereikt
 
27-9-2023 Wedstrijdverslagen