Eelde H1 te sterk voor Meeuwen H1

3-10 Nieuws Na twee gewonnen wedstrijden op rij in het vorig weekend was het afgelopen zondag (1 oktober 2023) weer tijd voor een uitwedstrijd in Eelde voor de H1 van HC de Meeuwen

Een vereniging op een dik uur rijden van de polder. Een vereniging met twee mooie watervelden inclusief videotoren. Een vereniging waarbij het clubhuis een en al hockey uitstraalt. Kortom; fantastisch. De voorbereiding van de Meeuwen was niet fantastisch. Een Oktoberfest in de lokale kroeg was een kleine oorzaak, het te laat weg rijden uit Emmeloord, de andere.

Na de aangeboden koffie begonnen ze de eenzame tocht naar het veld, het was duidelijk dat beide teams het vandaag zonder support moesten doen. Desondanks begonnen De Meeuwen het eerste kwart nog niet onaardig. Kwamen een paar keer goed weg, maar dat noemen ze het geluk van de kampioen. Steven Nijhof mocht zelfs tot tweemaal toe schieten op de keeper, zonder resultaat. Door een strafcorner, maakte Eelde wel de 1-0. Kampioensgeluk zal wel opgeraakt zijn.

Het tweede kwart had hetzelfde speelbeeld, Eelde was aan het aanvallen, Meeuwen aan het verdedigen. Waarschijnlijk was het tweede kwart ook beter dan het eerste kwart. Ruststand 1-0.

In het derde en vierde kwart ging het toch even anders. Dit zijn de kwarten waarbij wij het op karakter moeten doen, stimulerend door Meeuwen-fans. Beide waren niet aanwezig, dus dan maar veel goals tegen. De ondergrens was hier bereikt en volop aanwezig.

Het ere doelpuntje viel nog wel op het eind. Op aangeven van Jaap Jonker kon Johan Bode de bal door de benen spelen van de keeper. De eindstand was dan ook 8–1. De Meeuwen moeten de nek niet omlaag laten hangen voor de belangrijke bekerwedstrijd a.s. vrijdag in Assen. Dinsdag is Omar er weer, en gaan er plannen geschreven worden voor de wedstrijd in ronde 2.

Ander nieuws: De beloofde versterking voor de Heren vanuit de UK door scout én keeper Toon van de Wiel zijn nog niet gespot in de polder. Later meer.