Meeuwen H1 effectief maar komen tekort in Assen

9-10 Nieuws
De dag die weinig mensen hadden verwacht was toch gekomen. Tweede ronde Silvercup met een touringcar vol support en volle selectie richting Assen! Jeugdleden, ouders, fans, aanhang en de dames 1 waren er als de kippen bij om een plekje in de bus te bemachtigen. Zelfs veteraan Jan Hendrik en ex-meeuw Mathijs Nijhof werden opgeroepen door coach Edwin.

Tijdens het verzamelen hadden de heren de koppies al op scherp. Vrijmibo’s werden afgeslagen, maaltijden werden aangepast en de positieve energie vloeide binnen de groep. Buschauffeur Karel genoot, met meeuwensjaal, van de sfeer in zijn bus. De laatste tactische puntjes werden op de i gezet en na een goed uur meldde de Meeuwen zich in Assen door de sluier van de rook van fakkels in de clubkleuren door de harde kern van de Meeuwen. 

De heren waren tijdens de voorbespreking zeer alert en scherp om het scenario van vorige week zondag te vermijden. Deze scherpte werd meegenomen op het veld tijdens de warming up. Tijdens de wedstrijd werden de Heren naar voren geschreeuwd door de massa uit Emmeloord die de thuisfans van Assen deed huiveren. Echter hadden de heren het lastig langere tijd druk op de verdediging van Assen te houden die met een sterk middenveld snel konden schakelen. De verdediging van de Meeuwen stond gelukkig stevig en had het geluk enkele keren aan hun kant. De Meeuwen wisten in de eerste helft twee keer de cirkel te vinden met als gevolg een 0-2 voorsprong. Twee tip goals van Elias die goed voor "de stoel” kwam. Assen had echter genoeg strafcorners gekregen, waar de Meeuwen slechts twee verdiende, waardoor de 1-2 snel een feit was.

Tijdens de rust was het devies: koppies erbij houden en vooruit blijven hockeyen. In kwart 3 lukte dat aardig. Met hoge druk bleven de heren een aardig tijdje op de helft van Assen hockeyen die op hun beurt het van de omschakeling moesten hebben. De aanval en middenveld van de Meeuwen liepen zich de schoenen kapot om de counters te tackelen en de vermoeidheid liep bij beidde kanten snel op. Het 4de kwart was de tank bij de Meeuwen aardig leeg, opbouwen werd moeilijk, de tackle back werd zwaar en de cirkel van de Meeuwen stond onder constante druk. Na een serie van 8 aan Assen gegeven strafcorners wist Assen met een variant de 2-2 te maken waardoor het geloof bij Assen terugkwam. Kort daarna volgde een offensief en dubieuze ingreep van de wedstrijdleiding met als een gevolg een strafbal voor Assen. Keeper Toon was voorbereid op alles maar de bidon met strafbal nemers van de tegenstander zat nog in het oude bidonkrat. 3-2.

Nog één laatste krachtsinspanning wisten de Meeuwen te bewerkstelligen. Volle druk op de helft van Assen, tackle backs en cirkel doorbraken maar het mocht niet meer baten. Het bekeravontuur zat erop. 

De Meeuwen verlieten het veld met opgeheven hoofd en erkende vrijdagavond hun meerdere in Assen die zich zondag weer zouden melden in Emmeloord. De avond werd hervat met de supporters in het clubhuis van Assen. Een enkele supporter vond de barkrukken fantastisch, een ander de bierkannen en een ander mini-mascotte Stockey. Stockey vond het ook gezellig en kwam gezellig mee naar Emmeloord maar snel miste zowel Stockey als Assen elkaar waarna besloten werd de twee zondag weer te herenigen. Het was gezellig in Assen maar buschauffeur Karel wilde graag om 23.30 naar huis. In de bus werd de gezelligheid doorgezet. Waar enkele de ogen al dicht hadden, hadden andere de eerste biertjes net op. Eenmaal terug op Meeuwengrond werd nog een afzakkertje gedronken en ging de deur op een mooie tijd op slot.

De Heren 1 van HC De Meeuwen willen iedereen bedanken voor de geweldige sfeer en het faciliteren van afgelopen vrijdag. Zonder jullie allen was het bekeravontuur niet wat het was! Volgend jaar schrijven de Meeuwen zich wederom in voor sowieso 1 avond bekeravontuur, tot dan gaan we op de zondagen rustig verder!
 
9-10-2023 Wedstrijdverslagen