Meeuwen H1 tactisch sterk, technisch tekort

22-11 Nieuws
De dag nadat prins carnaval van de Vloertrappers is gekroond en de polderwind veld 1 had bezaaid met bladeren staan de laagdrempelige heren 1 op veld 2 tegenover Hondsrug. De nummer 2 van de competitie. Coach Edwin had zijn scouts vanaf speelronde 1 al richting Hondsrug gestuurd dus het plan van aanpak lag al een tijd op de plank.

De heren waar onder de indruk van het fysiek van Hondsrug. Julian: "ze zijn allemaal een kop groter dan ik”. Het was duidelijk, het zou een fysieke strijd worden. De Meeuwen vingen Hondsrug laag op wat lange tijd effectief was. Enkele keren braken ze door met slechts 1 goal als gevolg. 0-1

Hondsrug had veel ruimte achter de verdediging waar de heren gebruik van wilde maken door effectieve hoge en diepe ballen. Uiteindelijk drukte de heren door en dwongen ze een strafcorner af. Nadat de bal bleef hangen in de cirkel kon deze worden voorgebracht en worden ingetikt door de vliegende Meeuw Floris! 1-1.

In de tweede helft hielde de heren vast aan het plan met wat meer afwisseling in het drukzetten. En toen schoot de bal 1 keer door. Steven trok 40 meter aan voor de 1 op 1… de keeper zijn enkels kraakte en het veld ving hem op.  En geplaatste push vond het lege goal helaas niet. Verhaal gaat dat Steven nog niet hersteld is. Hondsrug speelde hun spel zoals ze dat in de eerste helft ook deden. Het was duidelijk dat ze goed op elkaar waren ingespeeld. Snel viel de 1-2 na het ongelukkig wegwerken van een strafcorner. Wederom bleven de koppies hoog aan Meeuwen kant en werd na intensieve arbeid de 2-2 afgedwongen. Floris vloog vanaf de linkerflank de cirkel in en hoefde een wegwerk fout van Hondsrug simpelweg af te straffen. 

In de laatste 5 minuten incasseerde de heren een strafcorner die hard werd ingeslagen. 2-3. Nog even drukte de heren door maar het mocht niet baten. 

Na 8 wedstrijden staan de Meeuwen op de 5de plek en gaan ze positief, met verbeterpunten, de winterstop in. Eerst nog even de dames 1 zondag om 13.00 aanmoedigen en de kerstbingo 9 december spelen voordat we even bijkomen van een enerverende eerste seizoenshelft in de 4de klasse.
 
22-11-2024 Wedstrijdverslagen