Wedstrijdverslag: Meeuwen H1 - PW H1

23-9 Nieuws
Na een geslaagde afsluiting van het Silver Cup avontuur vrijdag staan de heren zondag met een gehavende selectie op het veld van HC de Meeuwen. De kilometervreters uit Enschede (PW) kwamen op bezoek en waren bekend als pittige, behendige en fitte tegenstander.
Nadat ieder zich had warmgelopen en de foto’s van de dames 1 waren gemaakt begonnen de meeuwen gecontroleerd aan de wedstrijd. Na enkele doorbraken brak Steven uiteindelijk door de verdedigende linie van PW en knalde een puike tomahawk backhand tegen het net.

Met 1-0 op het scorebord lieten de heren het iets vieren. Hoewel het tegen de verhouding was, kwam PW met een bijzondere variant met een strafcorner op 1-1. Het zorgde voor irritatie maar nog geen twintig seconden later wist Elias, met "scoopassist’’ van Steven, de 2-1 langs de keeper te leggen. Weer kwam PW met een uitgekeken strafcorner  terug en werd het 2-2.

In de rust hingen de koppies. ‘’Hoe kan het nou weer?’’ Na herinnering van coaches Edwin en Richard dat het uiteindelijk om hard werken gaat, gingen de heren weer met opgeheven hoofd het veld op. Minstens 4 doelpunten erbij werd geroepen. De rust deed de heren goed. Er werd gehockeyd, gerend, verdedigd maar bovenal werd er hard gewerkt. Het resulteerde al snel in de 3-2, de vliegende slag van Niels was angstwekkend voor de keeper van PW. Bart sloot zich al snel aan in de lijst met de 4-2.

PW probeerde nog druk uit te oefenen maar hoewel het soms piepte en kraakte hield de verdediging stand. Het gaf de mogelijkheid om verder uit te lopen en dat gebeurde. Na een hectische, in de kleine ruimte, gegeven voordeel situatie wist Jaap de keeper te passeren. Zou het toch nog lukken om de 6-2 te maken? Jazeker, de ruimtes werden groter en Hugo wist meerdere keren het veld over te steken. Na een uitgespeelde aanval langs 4 Meeuwen wist Bart zijn tweede goal van de dag te maken. 6-2 eindstand. Man of the match? Niels. Deze vliegende middenvelder komt niet vaak in scoringspositie maar wist zondag een van zijn weinige goals te scoren. Ook beet deze Meeuw van zich af toen er werd gepoogd hem fysiek te ondermijnen.

De middag werd afgesloten met de Super Sunday waarbij het nog lang gezellig was. Niet iedereen kwam er zonder kleerscheuren vanaf, Peter werd in het 4de kwart naar geraakt door een stick waardoor hij gedwongen uitviel. Steven wist de wedstrijd uit te spelen met een in de 2de kwart opgelopen hamstring blessure