Wedstrijdverslag: Salland H1 - Meeuwen H1

8-10 Nieuws
Gisteren stond de altijd lastig uitwedstrijd tegen SMHC Salland op het programma. Al jaren wil het de Meeuwen niet lukken om punten te pakken op het woestijnachtige veld in Raalte, maar ooit zal het tij zich keren.

Gewaarschuwd door deze negatieve statistiek begon de Meeuwen scherp aan de wedstrijd. Men ging geconcentreerd de strijd aan en het duurde niet lang voor de Meeuwen het spel overwicht in handen kregen. Na een eerste afgeslagen strafcorner was de tweede wel raak via een backhand schot van Steven, 0-1 na het eerste kwart.

Ook het tweede kwart was de Meeuwen de bovenliggende partij, alhoewel Salland ook regelmatig gevaarlijk wist te worden. Desalniettemin, wist Bart te scoren via een tip-in na een mooie voorzet van Hugo, 0-2 bij rust. In de rust werden de verschillende scenario's voor de tweede helft besproken en vol goede moed gingen de Meeuwen het derde kwart in.

Salland was echter vastbesloten alsnog een resultaat te halen, en begon de druk steeds verder op te voeren. Gelukkig was daar al snel weer een goal voor de Meeuwen. Nadat Hidde zijn voorzetten in de eerste helft nog aan de slappe kant waren, wist hij nu Bart met een ferme klap te vinden, welke voor zijn tweede goal mocht aantekenen. 0-3 na het derde kwart!

Het vierde kwart bestond uit billen knijpen. Salland wist de gelederen steeds beter gesloten te houden en al doende wisten ze de Meeuwen in de problemen te brengen. Met nog 12 minuten te spelen tekende ze voor de 1-3, waarna het bij de Meeuwen toch wat begon te kraken. Met het betere kunst en vliegwerk werden meerdere doelpunten nipt voorkomen waarbij soms aan de figuurlijke noodrem getrokken moest worden. Door middel van noeste arbeid wisten de Meeuwen de kop boven water houden en is de eindstand 1-3 geworden!

De drie punten konden eindelijk weer eens bij Salland meegenomen worden, waarna de Meeuwen zich op de derde plek in het klassement begeven.

Na de wedstrijd is er nog lang genoten van de gastvrijheid van SMHC Salland en kijken we ernaar uit om de beste heren weer in Emmeloord te mogen ontvangen.