MHCZutphen MA3 - Meisjes A1: 0 - 4

Gespeeld op: 30-10-2021

Na de herfstvakantie een nieuwe indeling voor de meiden van MA1 van HC de Meeuwen. In de voorcompetitie tegen sterke tegenstanders gespeeld waar we helemaal niet slecht voor de dag kwamen maar net even iets te kort kwamen. In de laatste wedstrijd wisten we echter een klinkende 2-1 overwinning te halen in Hattem waarbij we gelukkig van de hatelijke 0 afkwamen. Jammer genoeg toch een klasse lager ingedeeld maar de poule indeling ziet er interessant uit. Zwolle MA5 en MA8, Twello MA2, Ares MA2, Epe MA1, de Meeuwen MA2 en Zutphen MA3 zijn de tegenstanders de komende weken en na de winterstop. We mochten meteen uit naar Zutphen en met 14 dames sterk en een horde ouders hadden we er weer allemaal zin in.

Op een snel waterveld was het voor ons weer even wennen. Het spel oogde een beetje slordig en het leek net of we dachten dat het allemaal wel vanzelf zou gaan vandaag. Maar zo werkt het natuurlijk niet en de meiden vochten zich de wedstrijd in. Grote kansen ontstonden er nog niet ondanks een groot overwicht dat we hadden. Een enkele keer kwam Zutphen er goed uit maar zij kregen maar 1 grote kans op een doelpunt maar die werd gemist. Wij stonden op dat moment al voor met 1-0 door een vreemd rolletje van Emma die zo maar de goal in stuiterde. De 2e helft en met name het laatste kwart werd het beste veldspel op de mat gelegd. Eline  stuurde vanuit de goal de verdediging aan en de enkele bal op de goal verwerkte ze prima. Achterin stond het als een huis: Annelieke, Sophie, Ilse, Noa en Noelle hadden hun zaakjes perfect voor elkaar en konden Demi, Hiske, Francien en de vandaag uitblinkende Famke ondersteunen op het middenveld. Mare, Giada, Emma en Imke zorgden ervoor dat de verdedigers van Zutphen een drukke middag bleven houden.

2 strafcorners werden benut door Demi en Ilse en Mare wist op haar kenmerkende manier de 4-0 op het scorebord te zetten. Daarna volgden een aantal prachtige aanvallen waar we door de verdediging heen vlogen met flitsend combinatiespel. Alleen vergaten we onszelf te belonen door meer goals te maken. Tevreden ouders langs de lijn die weer een leuke pot hockey hebben gezien. Op naar potje nummer 2 !

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC Lemmer MA1
Meppeler HV MA1
Voorster Hockeyclub Twello MA2
MHC Epe MA1
De Meeuwen MA2
HC Ares MA2