HC Ares MA2 - Meisjes A1: 2 - 2

Gespeeld op: 27-11-2021

Meiden MA1 winterkampioen.

Op de laatste speeldag voor de winterstop stond er een heuse kraker op het programma. Nummer 1 Meeuwen MA1 moesten op bezoek in Apeldoorn om tegen de nummer 2 Ares MA2 te spelen. Allebei de ploegen wisten hun 1e 4 wedstrijden in winst om te zetten waarbij de meiden van de Meeuwen een veel beter doelsaldo hadden.

Op een hele koude zaterdagmiddag begonnen we supergoed aan de wedstrijd. Waar we de afgelopen weken nog wel eens te laks de wedstrijden startten, was het dit keer meteen gas geven. Met fantastisch spel werd de tegenstander meteen de duimschroeven aangedraaid. Van achteruit werd de bal perfect vanuit de kom verplaatst van de ene kant naar de andere. Zodoende konden we de middenvelders bereiken die meteen de spitsen aan het werk zetten. Onze tegenstander kwan nauwelijks op onze helft maar we moesten wel alert blijven want ze hadden vooral op hun linkerkant razendsnelle speelsters. Imke die na de herfstvakantie bij ons is aangesloten wist ons op een terechte 1-0 voorsprong te zetten en toen vlak daarna Emma de voorsprong verdubbelde, leek de wedstrijd in de pocket. Met deze stand brak de rust aan.

In de 2e helft veranderde er niets aan het spel. Meeuwen de overhand, maar de kansen die we kregen op het uitbreiden van de voorsprong benutten we niet. Paal en een hele goede keepster van Ares voorkwamen zo dat de wedstrijd gespeeld was. De laaste 4 minuten waren het spectaculairst. Maar dan vooral voor Ares. Via een strafcorner wisten ze de 1-2 te maken en met nog maar een paar tellen te spelen wisten ze ook nog de gelijkmaker te scoren, onze meiden verbouwereerd achterlatend. Beetje zonde dat we op het laatst de tegenstander nog lieten terugkomen want we waren gedurende (bijna) de hele wedstrijd veruit de betere ploeg. Samen blijven we met Ares bovenaan staan en gaan we vanaf maart weer met goede moed verder.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC Lemmer MA1
Meppeler HV MA1
MHCZutphen MA3
Voorster Hockeyclub Twello MA2
MHC Epe MA1
De Meeuwen MA2