Agenda
5-10 
Algemene Leden Verga
8-12 
KerstMixx
Hele agenda
Inloggen
Socialmedia
Sponsoren
Vandaag jarig
Er zijn geen jarigen vandaag
Uitslagen
H1 HC Zwolle H5 1-0
Veteranen Mixed Hockey Club Ommen HA 2-2
JA1 Flevoland JA2 2-4
JD1 Flevoland JD1 1-7
MA1 HC Kampen MA1 2-1
MA2 HC Zwolle MA8 2-2
MB1 HC Kampen MB1 11-1
MB2 Meppeler HV MB4 0-7
MC1 Meppeler HV MC2 5-1
MC2 MHC De Mezen MC2 0-12
MC3 MHC De Mezen MC3 0-4
De club 
Hockeyclub De Meeuwen is opgericht in april 1971 en momenteel ruim 300 leden. Het is een gezellige, kleinschalige vereniging waar je al snel veel mensen kent en je thuis kunt voelen. HC De Meeuwen is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Het kunstgrasveld en clubgebouw van de hockeyclub ligt in Sportpark De Boskamp in Emmeloord.

Betrokken
Betrokkenheid van de leden met elkaar en met de club vinden wij belangrijk. Juist door een actieve rol in de club zien ouders van jeugdleden pas goed hoeveel plezier een kind beleeft aan zijn/haar sport. Daarnaast is de inzet van ouders en leden ook noodzakelijk om de sport op een betaalbare manier te kunnen aanbieden.

Kennismaken

Wie belangstelling heeft is van harte welkom om twee of drie keer gratis en vrijblijvend mee te doen op de trainingen. Kom het gewoon eens proberen! Een stick kun je lenen op de club en verder zijn een gewoon trainingspak en sportschoenen voldoende. Lid worden is mogelijk door het aanmeldingsformulier op de website in te vullen.

Competitie
Het wedstrijdseizoen loopt ongeveer van begin september tot half december. Na de winterstop volgt de tweede helft van half februari tot medio juni. Er wordt wekelijks (met uitzondering van de schoolvakanties) gespeeld en getraind. De jeugdcompetitie is op zaterdag, senioren/veteranen spelen op zondag. De wedstrijdschema’s worden bekend gemaakt via de website en aangekondigd per mail. Hockey wordt gespeeld op kunstgras. Daardoor worden trainingen en wedstrijden zelden afgezegd. Alleen vorst en sneeuw gooien eventueel roet in het eten. Elk team heeft één of twee coaches, die bij de wedstrijden voor de begeleiding van ‘zijn/haar’ team zorgt. En daarnaast natuurlijk een trainer/ster.

Trimhockey
Voor volwassenen die wel willen hockeyen, maar niet in teamverband willen spelen, is er trimhockey. Deze groep mensen, overwegend beginners of matig ervaren hockeyers, trainen onder deskundige leiding op een vriendschappelijk niveau. Ze spelen geen competitie, hebben dus geen wedstrijdverplichtingen maar zijn wel gezond en gezellig bezig in de buitenlucht. 
Handige links
Hoofdsponsor
Sponsoren