De club

Hockeyclub De Meeuwen is opgericht in april 1971 en momenteel ruim 250 leden. Het is een gezellige, kleinschalige vereniging waar je al snel veel mensen kent en je thuis kunt voelen. HC De Meeuwen is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Het kunstgrasveld en clubgebouw van de hockeyclub ligt in Sportpark De Boskamp in Emmeloord.

Betrokken
Betrokkenheid van de leden met elkaar en met de club vinden wij belangrijk. Juist door een actieve rol in de club zien ouders van jeugdleden pas goed hoeveel plezier een kind beleeft aan zijn/haar sport. Daarnaast is de inzet van ouders en leden ook noodzakelijk om de sport op een betaalbare manier te kunnen aanbieden.

Kennismaken

Wie belangstelling heeft is van harte welkom om twee of drie keer vrijblijvend mee te doen op de trainingen. Kom het gewoon eens proberen! Een stick kun je lenen op de club en verder zijn een gewoon trainingspak en sportschoenen voldoende. Lid worden is mogelijk door het aanmeldingsformulier op de website in te vullen.

Competitie
Het wedstrijdseizoen loopt ongeveer van begin september tot half december. Na de winterstop volgt de tweede helft van half februari tot medio juni. Er wordt wekelijks (met uitzondering van de schoolvakanties) gespeeld en getraind. De jeugdcompetitie is op zaterdag, senioren/veteranen spelen op zondag. De wedstrijdschema’s worden bekend gemaakt via de website en aangekondigd per mail. Hockey wordt gespeeld op kunstgras. Daardoor worden trainingen en wedstrijden zelden afgezegd. Alleen vorst en sneeuw gooien eventueel roet in het eten. Elk team heeft één of twee coaches, die bij de wedstrijden voor de begeleiding van ‘zijn/haar’ team zorgt. En daarnaast natuurlijk een trainer/ster.

Trimhockey
Voor volwassenen die wel willen hockeyen, maar niet altijd in teamverband willen spelen, is er trimhockey. Deze groep mensen, overwegend beginners of matig ervaren hockeyers, trainen onder deskundige leiding op een vriendschappelijk niveau. Ze spelen geen competitie, hebben dus geen wedstrijdverplichtingen maar zijn wel gezond en gezellig bezig in de buitenlucht.